plannja-sea-turn-h1980

Fördelarna med plåttak

Plåt är inte bara ett stryktåligt material med lång livslängd. Det är dessutom ett av få material som kan återvinnas hur många gånger som helst utan att det förlorar sina positiva egenskaper. Plåt är alltså en stor tillgång i ett hållbart samhällsbyggande.

plannja-60tal-600x480

Från tegel till plåttak

En stor fördel med plåt – förutom att det är ett väldigt tåligt material – är att det inte väger så mycket. En takkonstruktion belastas alltså mindre av plåt än av ett tegel- eller betongtak. Det gör att du oftast kan byta till ett plåttak utan problem. Tänk på att underarbetet måste göras på ett korrekt sätt vilket tak du än väljer.

Vi hjälper dig
plannja-vinter-600x480

Håller i längden

Stålplåt är ett fantastiskt tak- och fasadmaterial. Det har i hundratals år använts för att skydda allt från kyrkor till ladugårdar från vädrets makter. I många av våra städer kan man än idag hitta hus med plåttak som lades i slutet på 1800-talet. Att taken ligger än i dag är ingen slump. Ett byggnadsmaterial med längre livslängd får man leta efter.

Produkter
plannja-trend275-600x480

Idealiskt material

För många är den stora vinsten med våra plåtprodukter att de är tämligen underhållsfria. Det krävs en minimal insats för att taket ska skydda huset år efter år. Ytterligare en fördel är att plåten är oorganiskt och inte kan binda fukt, bra när du vill minska risken för till exempel fuktskador och svampangrepp. Plåt är med andra ord ett idealiskt material som du kan lita på i det långa loppet.

Material
plannja-skog-600x480

Ett naturligt val

Plannja använder förzinkad stålplåt i majoriteten av våra produkter. Merparten av våra stålprodukter är tillverkade av premiummaterialet GreenCoat®, Nordiskt färgbelagt kvalitetsstål. De flesta GreenCoat®-produkter har en ytbeläggning baserad på Bio-based Technology (BT), där stora delar av lösningsmedlet i färgen har ersatts med alternativ från växtbaserade oljor.

Beläggningar
plannja-kulorer-600x480

Profiler och kulörer för alla

Plåt är ett flexibelt material som är lätt att forma. Det märker du på vårt stora utbud av snygga takprofiler. Alla finns i mängder av inspirerande kulörer hämtade från naturens egna färgskalor. Det är enkelt att hitta ett tak som passar både dig, ditt hus och dina omgivningar.

Kulörer
plannja-koncept-hus-berg-600x480

Aluminium för tuffa miljöer

Regn och fukt i kustnära miljöer, i storstäder och nära industrier kan innehålla salter eller sura föroreningar med lågt pH-värde. Då utsätts tak och väggar för stora påfrestningar i form av korrosion. Plannjas tak- och väggprofiler i aluminium har enastående härdighet mot salt och sura oxider och är därför ett utmärkt val för tak och väggar i aggressiva miljöer.

Aluminium
@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. 
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.

Jag är intresserad av ett tak *