plannja-colour-loop-sp

Kulörer i harmoni

Vårt breda utbud av kulörer på både profiler och takavvattning gör det möjligt att få ett slutresultat som harmoniserar med helheten av byggnaden. Valen och möjligheterna är många. Takavvattningen kan väljas i matchande kulör som fasaden för att istället välja en avvikande kulör för taket och göra taket till det som lyfter helheten och drar blickarna till sig.

Naturens egen palett

Vi ser det vi tror oss veta, säger arkitekter och färgexperter. Varje människa uppfattar nämligen färger på sitt eget sätt, inte minst utifrån de referenser vi får från naturen. Plannjas kulörer utgår från naturens egen palett. De gulaktiga kulörtonerna återfinns i exempelvis jord och sand.

 

Organiskt inspirerad

Klorofyllgrönt gräs, grönskande björkar, röda och gula höstlöv, granbarr, multnade blad och kvistar. Alla har de en organisk gemensam nämnare. I färgens värld har de också samstämmighet i kulörtonerna. Plannjas färger samspelar med naturens förändringar under de olika årstiderna.


Färger för kontrastverkan

Ljuset och kulörernas samspel gör att färger uppträder olika i förhållande till varandra. Ett mörkt tak kan uppfattas som mycket svart mot en vit fasad, men får ofta en mindre svarthet mot en mer kulört fasad. Kulörerna på våra produkter skapar nya möjligheter att spela med färgskalornas likheter och kontraster.

 

Kulörer som matchar ditt hus

@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. 
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.

Jag är intresserad av ett tak *