plannja-det-stora-lyftet-1920

Vårt land är fullt av klassiska villor som är så vanliga att de ofta glöms bort. Men varje vanlig villa har potential att bli ett riktigt drömhus. Med enkla medel kan du ge ditt hus ett lyft. Ett nytt plåttak till exempel, lite ny färg eller varför inte en helt ny plåtfasad. Låt dig inspireras!

Inspiration för det tidlöst svenska huset

Inspiration för 50/60-talshus

Inspiration för 70-talshus

Inspiration för 80-talshus

stora lyftet - komplett splash-small

Låt oss hjälpa dig med ditt takprojekt

Läs mer om Plannja Komplett

Låt dig inspireras

Våra takprofiler är tillverkade för att skydda ditt hus mot iskalla snöoväder, ändlösa höststormar, regniga vårdagar och heta sommardagar. De är med andra ord gjorda för vårt nordiska klimat. Du kan enkelt hitta ett tak som passar perfekt till ditt hus – vi har ett stort utbud av olika profiler och mängder av snygga kulörer.

movie-hela-nordens-tak-m

Hela Nordens tak

plannja-colour-loop-sp

Kulörer som matchar

Ljuset och kulörernas samspel gör att färger uppträder olika i förhållande till varandra. Plannja Colour System skapar nya möjligheter att spela med färgskalornas likheter och kontraster.

plannja-kulorer-600x480

Kulörer

Plannjas urval av kulörer kommer från naturens egna färgskalor och knyter an till klassiska element, jord, vatten, luft och eld. Plannja Colour System integrerar färgerna naturligt, som en del i den estetiska helheten.

Läs mer om kulörer
plannja-royal-rain-hx

Beläggning

Plannjas beläggningar är väldigt viktiga. Inte bara för att de ger dig ett brett utbud av kulörer att välja mellan, utan också för att beläggningarna ger ett långt och beständigt skydd för plåten. Vi har fyra olika beläggningssystem.

Läs mer om beläggningar
plannja-pannplåt-material-s

Material

Plannjas produkter finns att tillgå i olika material. Här kan du läsa mer om de olika materialen och vad du bör tänka på i just din miljö.

Läs mer om material
sikas-trend-dark-h-crp

Takprojekt från vardagen

Möjligheterna är många när du ska välja ditt tak. Låt dig inspireras genom att ta del av andras berättelser om deras takprojekt. Hur gick tankarna och vad påverkade deras val.

plannja-bandtäckning-ann-karin-östergrenstak

Bandtäckning, ett magiskt vackert tak

Här bor Anna-Karin och hennes familj. Det tog tre månader för Östergrens tak att lägga denna fantastiska bandtäckning. Jobbet gjordes i januari, februari och mars, 2019. Taket har beläggningen GreenCoat PRO BT och kulören är mörkröd PL22.

Se filmen
Underbarar Clara, en influencer fra Sverige

Claras takbyte

Clara Lidström är skribent, författare, och fotograf samt kvinnan bakom en av Sveriges absolut största bloggar, UnderbaraClara. Nu har Clara bytt tak på sitt hem.

Läs mer
Annas sommerhus

Se avsnitt 1–4

Anna och Filip har bestämt sig för att bygga ett sommarhus. Här får vi höra hur deras tankar gick när de bestämde sig för hur det skulle se ut. Se de fyra avsnitten om deras nya hus.

Se avsnitt 1–4

Takportalen

Artiklar som inspirerar

Här hittar du allt ifrån, filmer, informativa artiklar till plåtinspiration för både privatpersoner och yrkesverksamma. Du kan tipsa oss om reportage vi borde göra! artikel@plannja.se

Konstnären som valde metall framför papper

Marie Louise Kold har porträtterat både prinsessan Estelle och HC Andersen i metall. Så det är klart att hon fick uppdraget att skapa ett pris till PLÅT16 – för arkitekter som tar tillvara metallens möjligheter.

Fascinationen för metall började för tjugo år sedan när Marie Louise Kold jobbade med koppartryck. Hon insåg att själva plåten var mycket mer spännande än pappret. En livslång kärlek till metall tog sin början.

– Jag blev förälskad i en kopparplåt. Det är där allting börjar och jag har inte kunnat släppa materialet sedan dess.

Den här fascinationen har resulterat i mängder av spännande konstverk. Bland annat har hon porträtterat HC Andersen med hjälp av tusentals små kvadratiska kopparplåtar. Och även en svensk prinsessa.

– Ja, för ett och ett halvt år sedan gjorde jag ett porträtt av prinsessan Estelle beställt av hennes föräldrar. Det var väldigt roligt.En annan del i konstnärsskapet handlar om att ta fram olika former av priser. Ett
exempel är Plåtpriset som delas ut vid PLÅT-seminariet varje år. Det är ett hederspris till arkitekter som tar tillvara metallens möjligheter.

Marie Louise Kold – som bor och verkar i Malmö och på Malta – har jobbat med
Plåtpriset sedan 2013.

– Priset har skapats eller valts ut av mina verk varje år med mer eller mindre
arkitektoniska element.

Inför 2016 ville man att priset i större grad skulle ha karaktären av en prisbuckla eller trofé. Och helst skulle den kunna hänga på väggen eller stå fritt. En utmaning.

– De hade sett en bild av ett av mina konstverk som påminde om en gammal
kopparrulle. De undrade om jag kunde göra ett pris som hade lite av det elementet i sig.

Resultatet blev lyckat och de glada vinnarna blev arkitektbyrån Tengbom.

Vilka som vinner i år får vi veta i mars. Då får vi också veta hur årets Plåtpris ser ut. Det finns ett tydligt släktskap med förra årets pris men mer än så får vi inte veta. Förutom att det innehåller en detalj från ett gammalt tak.

– Just nu byter de ut koppartaket på centralposthuset i Malmö som har fantastiskt
vackra koppartorn från 1906. Där har jag fått lov att arbeta med en liten bit.
Att ta en bit metall och förvandla den till något nytt och vackert. Det är ju egentligen precis det som Plåtpriset handlar om.

– Jag känner starkt för både det arkitektoniska och för plåtseminariet. Det är otroligt roligt att få jobba med ett så speciellt pris och så fantastiska mottagare.

Se mer av Marie Louise Kold

 

@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. 
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.

Jag är intresserad av ett tak *