plannja-det-stora-lyftet-1920

Vårt land är fullt av klassiska villor som är så vanliga att de ofta glöms bort. Men varje vanlig villa har potential att bli ett riktigt drömhus. Med enkla medel kan du ge ditt hus ett lyft. Ett nytt plåttak till exempel, lite ny färg eller varför inte en helt ny plåtfasad. Låt dig inspireras!

Inspiration för det tidlöst svenska huset

Inspiration för 50/60-talshus

Inspiration för 70-talshus

Inspiration för 80-talshus

stora lyftet - komplett splash-small

Låt oss hjälpa dig med ditt takprojekt

Läs mer om Plannja Komplett

Låt dig inspireras

Våra takprofiler är tillverkade för att skydda ditt hus mot iskalla snöoväder, ändlösa höststormar, regniga vårdagar och heta sommardagar. De är med andra ord gjorda för vårt nordiska klimat. Du kan enkelt hitta ett tak som passar perfekt till ditt hus – vi har ett stort utbud av olika profiler och mängder av snygga kulörer.

movie-hela-nordens-tak-m

Hela Nordens tak

plannja-colour-loop-sp

Kulörer som matchar

Ljuset och kulörernas samspel gör att färger uppträder olika i förhållande till varandra. Plannja Colour System skapar nya möjligheter att spela med färgskalornas likheter och kontraster.

plannja-kulorer-600x480

Kulörer

Plannjas urval av kulörer kommer från naturens egna färgskalor och knyter an till klassiska element, jord, vatten, luft och eld. Plannja Colour System integrerar färgerna naturligt, som en del i den estetiska helheten.

Läs mer om kulörer
plannja-royal-rain-hx

Beläggning

Plannjas beläggningar är väldigt viktiga. Inte bara för att de ger dig ett brett utbud av kulörer att välja mellan, utan också för att beläggningarna ger ett långt och beständigt skydd för plåten. Vi har fyra olika beläggningssystem.

Läs mer om beläggningar
plannja-pannplåt-material-s

Material

Plannjas produkter finns att tillgå i olika material. Här kan du läsa mer om de olika materialen och vad du bör tänka på i just din miljö.

Läs mer om material
sikas-trend-dark-h-crp

Takprojekt från vardagen

Möjligheterna är många när du ska välja ditt tak. Låt dig inspireras genom att ta del av andras berättelser om deras takprojekt. Hur gick tankarna och vad påverkade deras val.

plannja-bandtäckning-ann-karin-östergrenstak

Bandtäckning, ett magiskt vackert tak

Här bor Anna-Karin och hennes familj. Det tog tre månader för Östergrens tak att lägga denna fantastiska bandtäckning. Jobbet gjordes i januari, februari och mars, 2019. Taket har beläggningen GreenCoat PRO BT och kulören är mörkröd PL22.

Se filmen
Underbarar Clara, en influencer fra Sverige

Claras takbyte

Clara Lidström är skribent, författare, och fotograf samt kvinnan bakom en av Sveriges absolut största bloggar, UnderbaraClara. Nu har Clara bytt tak på sitt hem.

Läs mer
Annas sommerhus

Se avsnitt 1–4

Anna och Filip har bestämt sig för att bygga ett sommarhus. Här får vi höra hur deras tankar gick när de bestämde sig för hur det skulle se ut. Se de fyra avsnitten om deras nya hus.

Se avsnitt 1–4

Takportalen

Artiklar som inspirerar

Här hittar du allt ifrån, filmer, informativa artiklar till plåtinspiration för både privatpersoner och yrkesverksamma. Du kan tipsa oss om reportage vi borde göra! artikel@plannja.se

Fem anledningar att välja plåt

Plåt är inte bara ett stryktåligt material med lång livslängd. Det är dessutom ett av få material som kan återvinnas till 100 procent.

Stålplåt är ett material som i hundratals år använts för att skydda allt från kyrkor till ladugårdar från vädrets makter. I många av våra städer kan man hitta hus med plåttak som lades i slutet på 1800-talet. Att taken ligger än i dag är ingen slump. Ett byggnadsmaterial med längre livslängd får man leta efter.

Många fördelar

Just det faktum att plåt är tåligt är naturligtvis en av de stora anledningarna till att det ofta används på tak. En annan anledning är den låga vikten som gör att en takkonstruktion belastas mindre än av ett tegeltak till exempel. Men det finns flera fördelar med plåt. En är att man kan man återvinna materialet hur många gånger som helst utan att det förlorar sina positiva egenskaper. Ur ett livscykelperspektiv är det därför en stor tillgång i ett hållbart samhällsbyggande.

Håller i längden 

Ytterligare en fördel med plåt är att det är oorganiskt och inte kan binda fukt. Att använda plåt kan alltså vara ett sätt att minska risken för till exempel fuktskador och svampangrepp. För många är det ändå det faktum att plåt är tämligen underhållsfritt som är den stora vinsten. Det krävs en minimal insats för att taket ska skydda huset år efter år.

Plåt är med andra ord ett idealiskt material när du vill ha tak och avvattningssystem som står pall i det långa loppet.


Fem anledningar att välja plåttak

1. Plåt går att återvinna till 100% utan att det förlorar sina positiva egenskaper
2. Plåt är ett oorganiskt material och kan alltså inte binda fukt 
3. Plåt har låg vikt och är lätt att arbeta med
4. Plåt kräver minimalt med underhåll
5. Plåt har lång livslängd
@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. 
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.

Jag är intresserad av ett tak *