Hur underhåller man sitt plåttak

Med ett modernt plåttak kommer man lindrigt undan när det gäller förebygganande underhåll av fastigheten. Gör det till en vana att lyfta blicken då och då, och se över och tvätta taket på det enkla sätt vi beskriver nedan.

Ett plåttak är precis som en bilkaross, känsligt för repor och hårda tryck. Skulle en repa uppstå är det klokt att ”dutta i” med den bättringsfärg som Plannja tillhandahåller. 

Plåttaket mår också bra av att tvättas med jämna mellanrum. Använd mjuk borste eller svamp och ett rengöringsmedel (diskmedel fungerar bra!). Skölj utan högtryck. Den målade stålplåten är mycket beständig mot sol, nederbörd och växlande temperaturer, så Plannja-taket kräver varken ommålning eller annan ytbehandling. Medel mot mossa och alger kan eventuellt användas enligt tillverkarens anvisningar.

När du ändå tvättar taket, glöm inte att rensa hängrännor och tömma lövrensaren i stupröret. Du skyddar både fasad och husgrund genom en bra och fungerande takavvattning i väderbeständig stålplåt.
@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. 
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.

Jag är intresserad av ett tak *