Fem anledningar att välja plåt

Plåt är inte bara ett stryktåligt material med lång livslängd. Det är dessutom ett av få material som kan återvinnas till 100 procent.

Stålplåt är ett material som i hundratals år använts för att skydda allt från kyrkor till ladugårdar från vädrets makter. I många av våra städer kan man hitta hus med plåttak som lades i slutet på 1800-talet. Att taken ligger än i dag är ingen slump. Ett byggnadsmaterial med längre livslängd får man leta efter.

Många fördelar

Just det faktum att plåt är tåligt är naturligtvis en av de stora anledningarna till att det ofta används på tak. En annan anledning är den låga vikten som gör att en takkonstruktion belastas mindre än av ett tegeltak till exempel. Men det finns flera fördelar med plåt. En är att man kan man återvinna materialet hur många gånger som helst utan att det förlorar sina positiva egenskaper. Ur ett livscykelperspektiv är det därför en stor tillgång i ett hållbart samhällsbyggande.

Håller i längden 

Ytterligare en fördel med plåt är att det är oorganiskt och inte kan binda fukt. Att använda plåt kan alltså vara ett sätt att minska risken för till exempel fuktskador och svampangrepp. För många är det ändå det faktum att plåt är tämligen underhållsfritt som är den stora vinsten. Det krävs en minimal insats för att taket ska skydda huset år efter år.

Plåt är med andra ord ett idealiskt material när du vill ha tak och avvattningssystem som står pall i det långa loppet.


Fem anledningar att välja plåttak

1. Plåt går att återvinna till 100% utan att det förlorar sina positiva egenskaper
2. Plåt är ett oorganiskt material och kan alltså inte binda fukt 
3. Plåt har låg vikt och är lätt att arbeta med
4. Plåt kräver minimalt med underhåll
5. Plåt har lång livslängd
@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. 
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.

Jag är intresserad av ett tak *