House for Mother

Förstberg Ling är arkitekt bakom Projektet "House for Mother"  som är nominerad till årets Villapris som delas ut på Arkitekturgalan. Den här gången behöver vi förutom att lyfta blicken och se taktet som kröner byggnaden också sänka den en aning för att se helheten. Tak och fasad i en enkelhet som attraherar.  

I magasinet med fokus på metall i arkitektrur MIA nr.1, 2016, skrevs det om detta projekt, som var det första att byggas i den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping:
I Linköping tar den nya stadsdelen Vallastaden form och här bjuds vi på en förhandstitt på det första projekt att byggas – det spartanska ”House for Mother”. Villan upplevs både robust och nätt på samma gång och arkitekten har medvetet valt att använda så få material som möjligt. Väggar och tak är klädda med obehandlad sinuskorrugerad aluminiumplåt, där tanken bakom materialvalet var att det skulle vara en fasad som kräver minimalt med underhåll. Tack vare den reflekterande ytan får fasaden liv och förändras beroende på årstid och väder. Exteriörens enkelhet avspeglas även interiört där material som obehandlad plywood, betong och synliga reglar samsas.

Arkitekt: Förstberg Ling
Produkt: Plannja Sinus 18 Blank aluminium ”Länk till produkt”
Montage: JS Byggnads AB

 

 

@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. 
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.

Jag är intresserad av ett tak *