Material

Alla våra tak och takavvattningssystem har ett grundskydd mot korrosion. Förutom detta rostskydd så har många profiler även en färgbeläggning som ytterligare ökar skyddet. Det gör att du kan vara säker på att produkterna håller i många år.

Stål

Vår stålplåt är varmförzinkad – ett väl beprövat sätt att skydda materialet mot korrosion. Dessutom är plåten täckt av en specialutvecklad färgbeläggning som ytterligare ökar skyddet. 

Aluminium

Våra profiler i aluminium har enastående härdighet mot salt och sura oxider. Bra i kust-nära miljöer eller vid industrier där luften kan innehålla salter och föroreningar. Om det blir en repa i aluminiumplåten bildas omedelbart ett nytt oxidskikt på den blottade ytan. Det innebär att aluminium faktiskt självläker och alltid skyddar lika bra mot korrosiva angrepp.

Aluzink

Aluzink håller korrosionen på avstånd. Zink bidrar med att skydda klippkanter och repor i beläggningen genom ett så kallat katodiskt skydd och aluminium bidrar med sitt mycket goda korrosionsskydd. Ofta används plåt i aluzink för sitt unika utseende. Initialt har plåten en blank yta som med tiden patineras och därmed skyddar plåten samtidigt som det ger en vacker grå nyans med dämpad lyster.
 

Rätt material i din miljö

@

Önskar du ett nytt plåttak?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak.
Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?  Läs mer vår integritetspolicy.
Jag är intresserad av ett tak *

Stål eller aluminium