Ruukki Construction

Ruukki Construction är en europeisk leverantör av energieffektiva lösningar för bygg och anläggning och tillverkar takprodukter för konsumenter och proffs under varumärkena Plannja och Ruukki.

Ruukki Constructions erbjuder produkter och tjänster som motsvarar det växande behovet hos kunder som behöver energieffektiva lösningar och flexibilitet för att designa byggnader. Ruukki Constructions tjänster innefattar design och konsultverksamhet, tillverkning och installation – allt för att byggnaderna ska fungera effektivt under hela livscykeln.

Ruukki Constructions produkt- och tjänsteportfölj omfattar alltifrån design till leverans av produkter, som exempelvis stålstommar och sandwichpaneler för väggar och profilerade produkter som bärande takplåt, samt takprodukter för bostadsbyggande.

Ruukki Construction är verksamt i 16 länder. De huvudsakliga produktionsenheterna finns i Seinäjoki, Alajärvi, Vimpeli och Ylivieska (Finland), Zyrardow och Oborniki (Polen), Obninsk och Balabanova (Ryssland), Gargždai (Litauen), Tunari (Rumänien), Anderslöv, Järnforsen och Landsbro (Sverige), Pärnu (Estland) och Kopylov (Ukraina). Ruukki Constructions huvudsakliga stålleverantör är SSAB Europe. Externa stålleverantörer, huvudsakligen inom Central- och Östeuropa och Ryssland, är relativt sett mindre. Divisionens konkurrenskraft säkerställs genom marknadsmässig prissättning från alla leverantörer.

 

Produkter och tjänster

  • Takplåt, takavvattningssystem och tillbehör för bostadsbyggande
  • Byggkomponenter som sandwichpaneler (exempelvis Ruukki energipanel och Ruukki life-panel), bärande takplåt och fasadbeklädnader för andra fastigheter än bostadsfastigheter, både för nya byggnader och renoveringsobjekt
  • Lösningar för en- och flervåningsbyggnader – kommersiella byggnader, kontorsbyggnader och industribyggnader – inklusive stålstommar samt tak- och väggkompontenter
  • Design, installation och andra tjänster